zondag 29 november 2009

Vakantie

Wij zijn momenteel in Varkala, een beach resort aan de onderkant van de westkust van India.
Lekker relaxen, leuk huisje gehuurd 'traditional Kerala style' (incl. enkele rat en kakkerlak :-S ).
Verse vis en kreeft zo uit de zee, prachtige uitzichten. Gelukkig blijft de drukte en het lawaai van de steden ons hier bespaard.

Vanuit Chennai zijn we vertrokken naar Madurai. We zaten in de trein tweede klas, qua ruimte en comfort zoiets als de oude hondekoptreinen bij ons. Een leuke belevenis en we hadden een leuk gesprek met een lokale meneer. Wel een enorme oefening in geduld, 7 uur achter elkaar rechtop op een klein bankje...
We zaten in een hotel waar het geen minuut stil was: tot 3 uur 's nachts getoeter voor de deur, vanaf 5 uur een moskee, daarna een kerk met ipv een kerkklok een soort ringtune en binnenin het hotel zowel verbouwingsactiviteiten als een lift waar Berdien Stenberg uit schalde zodra ie in beweging kwam.
Er was een prachtig tempelcomplex en een oud paleis waar 's avonds een lichtshow werd gehouden icm wat historische vertellingen.
Ook stond elke ochtend dezelfde tuktukdriver op ons te wachten, dat was wel zo makkelijk.
We hebben er ook een mooi Kashmiri vloertapijt gekocht, het onderhandelen kostte wel een middagje...

Kanyakumari was de volgende plaats, het ligt op het zuidelijkste puntje van India. In april zou je er tegelijk de zon zien kunnen ondergaan en de maan zien opkomen. Een ander boek sprak weer van een gelijktijdige zonsop- EN ondergang, maar dat leek me wat stug. We vonden weer een leuk hotelletje met mooi uitzicht over het strand vol vissersboten. Dit keer een moskee en een grote RK kerk, die vanaf 6 uur een hele mis op een krakend bandje uitzond. In tamil taal uiteraard en elke dag dezelfde mis, inclusief een doorstart van een haperende plaat met gezang.

Vanaf daar zijn we binnendoor gereden met een Hindustan Ambassador taxi, een soort Fiat uit de jaren vijftig met een comfortabele achterbank met stalen veren. De provincie Kerala is veel groener en koeler dan Tamil Nadu, waar we tot nu toe verbleven. Rubebrbomen, tabak, kokospalmen, ananasplanten etc..

Komende week huren we een 'houseboat' voor een dagje. Daarmee kan je een trip door de backwaters maken, een deltagebied.
We vermaken ons best en leren veel over India.
Tot over twee weken!

1 opmerking:

  1. Goed verhaal, veel plezier samen !!

    @Hans, laat maar weten als ik binnenkort zo'n antieke Hindustan voor je van de boot moeten halen in Rotterdam...

    BeantwoordenVerwijderen