dinsdag 8 december 2009

Paniyur zeepfabriek

Terug in Paniyur was ik blij te zien dat ze hier niet stil hebben gezeten. Het dak is op de zeepfabriek geplaatst. Aan het einde van de week is deze naar verwachting uitgehard. Dan moet er binnen nog het een en ander afgewerkt worden.De dames zijn intensief zeep aan het maken. Het ruikt lekker naar de geurolie die in de zeep verwerkt wordt. Enkele staffmembers zijn naar Kerala om daar in een zeepfabriek training te krijgen om zeep te maken.
Twee van de drie bestelde straatlantaarns op zonenergie zijn geplaatst. Ze verspreiden aangenaam licht in de donkere nachten. Vier extra zonnepanelen worden waarschijnlijk vandaag geplaatst. Er blijft sponsorgeld binnenstromen. Echt fantastisch. Een bedrag is door de smallgroup verzameld en heeft als doel enkele tft schermen in het computerlokaal. TFT schermen gebruiken minder energie. Door deze energiereductie kunnen alle computers op solarpower aangesloten worden.
Donderdag op vrijdag nacht (10-11 december) vliegen Hans en ik terug. Om 1:35 's morgens vertrekt het vliegtuig uit Chennai (Jet airways, 9w226). Naar verwachting landen we om 7:50 in Brussel, waar mijn ouders ons ophalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten